Etusivu Talli Ponit Kasvatus Muuta

Annorlunda

YLA2

28.02.2006 - 08.04.2014
Annorlunda lopetettiin vanhuuden vaivojen vuoksi.


Kuva © Jenny K

Annorlunda on virtuaalihevonen.

Nimi Annorlunda Kutsumanimi Annu
Syntymäpäivä 28.02.2006 Ikääntyminen 84pv = 1v (nyt 66.1v)
Rotu Gotlanninruss Sukupuoli tamma
Väri ruunikko Säkäkorkeus 124cm
Painotusyleispainotus Koulutustaso HeA, 80cm, vaativa valjakko
Rekisterinumero VH03-028-3739 Palkinnot YLA2
Omistaja VRL-01026, KARK4835 Kasvattaja evm

#167
Poni täyttää 3v 07.11.2006 ja 4v 30.01.2007

Anno on kultainen ja kiltti tamma. Se lähti mukaani ruotsista, jossa iskin siihen silmäni pikkuponien kenttäkisoissa. Tamma oli selvästi rohkea ja kestävä hyppääjä, mutta toimi kouluradallakin lähes moitteetta. Tamma oli myynnissä, joten tein nopean päätöksen ostaa sen. Vasta kun tamma saapui meille, minulle selvisi millaisen otuksen olin ostanut: Tamma oli pitkästä kuljetusreissusta aivan tolaltaan, pelkäsi jokaista ja sekosi täysin kun sidoimme sen tallinkäytävälle ottaaksemme kuljetussuojat pois.

Pienellä salapoliisityöllä saimme selville, että tamma oli myynnissä siksi että se oli täysin vauhko hoitaa vaikka ratsuna toimikin moitteettomasti. Meillä yhteistyö lähti Annun kanssa kuitenkin sujumaan ihan hyvin, kunhan se rauhoittui ensimmäisestä kuljetuksesta. Saimme lopulta selville että sen vauhko käytös alkoi kun tamma pelastui tallipalosta. Se oli ollut sidottuna käytävälle kun talli alkoi palaa, ja kun sitä tultiin hakemaan savun keskeltä, se ei suostunut liikkumaan mihinkään. Hakemaan tullut hoitaja oli läimäissyt sitä raipalla jotta se lähtisi ulos ja siitä lähtien tamma oli pelännyt tätä kyseistä hoitajaa ja tilanne paheni pikkuhiljaa. Maisemanvaihdoksen jälkeen tamma alkoi meillä kuitenkintasaantua

Nykyään tamma on oikein mukava ja kiltti hoitaa. Se ei kestä olla sidottuna molemmilta puolilta, mutta se on helppo laittaa kuntoon karsinassa vaikka se olisi irti. Tamma arastelee vieraita ihmisiä, mutta tuttujen kanssa se on oikein hurmaava. Se tykkää harjauksesta ja juttelemisesta, ja vaikka se vähän nyrpistää nenäänsä satulalle ja yrittää tottumuksesta vähän vastustella suitsien laittoa, varusteiden laitossa ei ole pahoja ongelmia. Sitä ei kannata jättää kiinni yksin, edes yhdellä narulla sidottuna, sillä se hermostuu yksin kiinni ollessaan.

Annu on ratsastettaessa oikein rohkea ja mutkaton tapaus. Se luottaa ratsastajan arvostelukykyyn ja onpahan siitä vitsailtu että se hyppäisi varmaan kaivoon jos ratsastaja siltä pyytäisi. Se on erittäin miellyttämisenhaluinen ja tekee aina parhaansa. Jos ratsastaja on rohkea, se hyppää esteen kuin esteen, ja jos vain avut ovat edes vähän oikeansuuntaiset, se menee kouluradalla nätisti. Kovia otteita ja raippaa se kavahtaa, mutta kunhan on rauhallinen, tamma toimii kyllä. Vähän kokemattomammillakin ratsastajilla. Ei Annu tietenkään ole mikään ajatustenlukija, joten jos ratsastaja on täysin pihalla, antaa avut huolimattomasti tai jää jatkuvasti jälkeen hypyissä, tamma heittäytyy vähän laiskaksi. Se tuntuu ajattelevan, että jos ratsastaja ei osaa pitää käsiään ja jalkojaan ojennuksessa kevyessä ravissa, niin se varmaan putoaa nopeammassa vauhdissa:D Annulta on aloittelijankin mahdoton pudota, sillä mitä heikompi ratsastaja on, sen hitaammin se tuntuu menevän.

Sukutaulu

» Isälinja: - evm
» Emälinja: - evm

Tamman suku ei ole virtuaalimaailmassa. Poni löytyy myös russiarkistosta, voit tarkastella sen arkistoprofiilia täältä.

i. Oligarchy, evm
rn, 126cm, russ
ii. Olá, evm
rt, 126cm, russ
iii. Svante, evm
m, 120cm, russ
iie. Kaolla, evm
126, russ
ie. Garcia, evm
rn, 124cm, russ
iei. Facio, evm
vkko, 123cm, russ
iee. Caprice, evm
rn, 125cm, russ
e. Mellanmål, evm
rt, 123cm, russ
ei. Goran, evm
rn, 124cm, russ
eii. George, evm
rn, 122cm, russ
eie. Gohan, evm
vkko, 126cm, russ
ee. Melmoe, evm
rn, 122cm, russ
eei. Tjugo, evm
rn, 124cm, russ
eee. Välmående, evm
rn, 120cm, russ

[Näytä sukuselvitys]

Huomaathan, että jos tammalla on sukuselvitys, sen saa kopioida sen omille jälkeläisille ja niiden jälkeläisille (jne) (© Russiarkisto)!

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsa Isä Status
24.12.2007o. Karkurannan AsosKaramellioma
10.02.2008t. Karkurannan EricaThymiantoisen
16.04.2009o. Karkurannan RonanClefnos Jeokadonnut
01.01.2013t. Safari KarusVeda Jackrumtoisen

Annorlunda on käytössä jalostukseen myös ulkopuolisille. Kysy lisää lähettämällä sähköpostia, tai ottamalla yhteyttä IRC:n kautta (Marsupieni). Toivomme, että kaikki jälkeläiset rekisteröitäisiin mahdollisimman pian syntymän jälkeen, jotta mahdolliset ominaisuuspisteet voivat periytyä. Virallinen jälkeläislista löytyy rekisterisivulta. Tätä oman sivun listaa päivitetään etupäässä tallin omien kasvattien osalta.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0

Filename: ponisivut/oma_kisatulokset.php

Line Number: 2

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(http://www.virtuaalihevoset.net/?rajapinta/ominaisuudet.html?vh=VH03-028-3739): failed to open stream: no suitable wrapper could be found

Filename: ponisivut/oma_kisatulokset.php

Line Number: 2

Kilpailutulokset

Annorlunda kilpailee porrastetuissa, ja periyttää siten rekisteröidyille jälkeläisilleen allaolevan taulukon mukaan ominaisuuspisteitä. Tarkempaa tutustumista varten tamman rekisterinumero ja rekisterisivu on VH03-028-3739.

EsteratsastusKouluratsastusKenttäratsastusValjakkoajo
Ominaisuuspisteet0 (vt. )0 (vt. )0 (vt. )0 (vt. )
Periytyvät ominaisuuspisteet*0000

* Periytyminen on laskettu sen perusteella, ettei toinen vanhempi periyttäisi ollenkaan pisteitä. Jos toinenkin vanhempi periyttää pisteitä, varsan pistesumma on suurempi.

Päiväkirjat

Ei valmennuksia.

Ei hoitotarinoita.