Etusivu Talli Ponit Kasvatus Muuta

Arisa

YLA2

29.12.2005 - 01.03.2010
Arisa lopetettiin vanhuuden vaivojen vuoksi


Kuva © Jenny K

Arisa on virtuaalihevonen.

Nimi Arisa Kutsumanimi Arisa
Syntymäpäivä 29.12.2005 Ikääntyminen 84pv = 1v (nyt 66.9v)
Rotu Gotlanninruss Sukupuoli tamma
Väri rautias Säkäkorkeus 123cm
Painotusyleispainotus Koulutustaso HeA, 80cm, vaativa valjakko
Rekisterinumero VH03-028-1184 Palkinnot YLA2
Omistaja VRL-01026, KARK4835 Kasvattaja evm

#152
Poni täyttää 3v 07.09.2006 ja 4v 30.11.2006

Arisa on erittäin miellyttämisen haluinen ja mukava ratsu. Se on pienimpien suosikki, sillä sen kanssa pärjää lähes kuka tahansa. Se on rauhallinen hoidettava, ja rakastaa pientä hellittelyä. Neiti on vähän perso makupaloille, ja se usein kerjääkin niitä pienellä tökkimisellä. Jos se joskus intoutuu pelleilemään, eikä anna tarhasta kiinni, makupalat ovat pomminvarma keino saada poni nopsaan narun päähän.

Hoidettaessa Arisa suorastaan torkkuu, eikä häiriinny vaikka ympärillä pyörisi useampikin ihminen. Se antaa räpeltää harjaa, letittää häntää ja kontata vatsan alta. Välillä tntuu että se ei edes säiky mitään, mutta se ei ole totta. Yllättävä kova meteli ja koirat saavat sen jo vähän säpsähtelemään. Satulointi ja suitsinta sujuu ongelmitta, tosin talvisin tamma on tarkka siitä että kuolaimet on lämpimät.

Ratsastettaessa Arisa on kiltti ja vähän automaatti. Perusjutut se menee nätisti, vaikka ratsastaja istuisi väärinpäin satulassa. Vasta vaativammissa tehtävissä, kuten korkeilla esteillä tai enemmän keskittymistä vaativissa koululiikkeissä se vaatii vähän enemmän ratsastusta. Arisalla on hyvä hyppytyyli, ja minkä se vauhdissa häviää muille, sen se korvaa luotettavuudella ja ketteryydellä. Sen kanssa voi esteradalla ratsastaa lähes millaiset tiet tahansa, tammalla on ilmiömäinen kyky hypätä esteen yli vaikka lähestyminen olisi täysin vino. Arisa on yleensä herkkä avuille, mutta silti kannattaa pitää raippaa mukana. Neidillä on tapana välillä vähän laiskotella.

Kengittäjän ja eläinlääkärin tamma ottaa vastaan tutulla tyyneydellä, muiden hevosten kanssakin tamma on tyynen rauhallinen ja muut kunnioittavat sitä ja antavat kyllä tilaa. Kisapaikoillakaan se ei anna muiden hevosten tai yleisen hälinän haitata, vaan käyttäytyy aivan kuin kotonaan olisi. Ainut ongelma Arisan kanssa on kuljetus. Yksinään sitä ei koppiin saa, ja kaverinkin kanssa täytyy lastaukselle varata aikaa reilusti. Joskus se saattaa mennä ensiyrittällä, joskus saatetaan jumittaa sillalla pidemmän aikaa. Kärsivällisyyttä siis tarvitaan. Kopista ulos tullaankin sitten vauhdilla.

Sukutaulu

» Isälinja: - evm
» Emälinja: - evm

Tamman suku ei ole virtuaalimaailmassa. Poni löytyy myös russiarkistosta, voit tarkastella sen arkistoprofiilia täältä.

i. Ariozo IV, evm
rt, 124cm, russ
ii. Riozo, evm
rt, 125cm, russ
iii. Orion, evm
vkk, 125cm, russ
iie. Zoria, evm
rn, 124cm, russ
ie. Annfrid, evm
rt, 123cm, russ
iei. Altecum, evm
m, 124cm, russ
iee. Wilfrid , evm
rn, 122cm, russ
e. Riza, evm
rn, 122cm, russ
ei. Hawkeye , evm
rn, 125cm, russ
eii. Tomahawk, evm
rn, 126cm, russ
eie. Hayate, evm
rn, 118cm, russ
ee. Risanna , evm
rn, 122cm, russ
eei. Harasoo, evm
rn, 123cm, russ
eee. Havanna, evm
rn, 121cm, russ

[Näytä sukuselvitys]

Huomaathan, että jos tammalla on sukuselvitys, sen saa kopioida sen omille jälkeläisille ja niiden jälkeläisille (jne) (© Russiarkisto)!

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsa Isä Status
20.08.2006o. ArvierKlavieroma
03.05.2008o. Karkurannan FernirRhollovertoisen
21.05.2009o. Karkurannan AribustSöllvards Rustibustoisen
23.02.2010t. Karkurannan ArnikaKlavieroma

Arisa on käytössä jalostukseen myös ulkopuolisille. Kysy lisää lähettämällä sähköpostia, tai ottamalla yhteyttä IRC:n kautta (Marsupieni). Toivomme, että kaikki jälkeläiset rekisteröitäisiin mahdollisimman pian syntymän jälkeen, jotta mahdolliset ominaisuuspisteet voivat periytyä. Virallinen jälkeläislista löytyy rekisterisivulta. Tätä oman sivun listaa päivitetään etupäässä tallin omien kasvattien osalta.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0

Filename: ponisivut/oma_kisatulokset.php

Line Number: 2

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(http://www.virtuaalihevoset.net/?rajapinta/ominaisuudet.html?vh=VH03-028-1184): failed to open stream: no suitable wrapper could be found

Filename: ponisivut/oma_kisatulokset.php

Line Number: 2

Kilpailutulokset

Arisa kilpailee porrastetuissa, ja periyttää siten rekisteröidyille jälkeläisilleen allaolevan taulukon mukaan ominaisuuspisteitä. Tarkempaa tutustumista varten tamman rekisterinumero ja rekisterisivu on VH03-028-1184.

EsteratsastusKouluratsastusKenttäratsastusValjakkoajo
Ominaisuuspisteet0 (vt. )0 (vt. )0 (vt. )0 (vt. )
Periytyvät ominaisuuspisteet*0000

* Periytyminen on laskettu sen perusteella, ettei toinen vanhempi periyttäisi ollenkaan pisteitä. Jos toinenkin vanhempi periyttää pisteitä, varsan pistesumma on suurempi.

Päiväkirjat

Ei valmennuksia.

Ei hoitotarinoita.