Etusivu Talli Ponit Kasvatus Muuta

Arvier

20.08.2006 - 08.04.2014
Arvier lopetettiin vanhuuden vaivojen vuoksi.


Kuva © Vapaita kuvia

Arvier on virtuaalihevonen.

Nimi Arvier Kutsumanimi Arvi
Syntymäpäivä 20.08.2006 Ikääntyminen 84pv = 1v (nyt 64.1v)
Rotu Gotlanninruss Sukupuoli ori
Väri rautias, pt Säkäkorkeus 124cm
Painotusyleispainotus Koulutustaso HeA, 80cm, vaativa valjakko
Rekisterinumero VH03-028-1778 Palkinnot
Omistaja VRL-01026, KARK4835 Kasvattaja evm

#200
Poni täyttää 3v 29.04.2007 ja 4v 22.07.2007

Arvi on täydellinen sekoitus vanhempiensa luonnetta. Se on äitinsä tavoin kiltti ja mukava käsitellä, mutta löytyy siltä luonnetta ja persoonallisuuttakin. Hoitaessa Arvi kannattaa sitoa kiinni, vaikka se osaakin käyttäytyä ihan hyvin. Kuitenkin tammojen kulkiessa käytävällä tai muuten vain hermostuessaan ori saattaa hyöriä ja pyöriä sen verran, että hoitaminen on mukavempaa silloin kun se on sidottu kiinni. Arvi nauttii huomiosta, joten sen kanssa saa ja pitääkin puuhailla paljon. Arvi rakastaa harjausta ja hoivaamista, jopa pesemisestäkin tämä poika pitää. Mahan alta harjatessa ori tosin saattaa luimistella ja heitellä päätään, mutta puremaan tai potkimaan se ei ala.

Yleensä hoitaessa Arvi vain lepuuttaa takajalkaansa ja torkkuu alahuuli lerpattaen ja pehmeästi silloin tällöin höristen. Hoitajan taskut on kuitenkin pakko tarkistaa aina silloin tällöin, jos sieltä vaikka löytyisi jotain makupalan tynkää. Kaviot ori nostaa kiltisti, joskin alkaa yleensä nojaamaan ikävästi kavioita putsattaessa. Napakka komennus saa pojan kyllä tokenemaan ja pitämään itse jalkansa ylhäällä. Suitsien tai satulan kanssa ei ole mitään ongelmaa, tosin pullistelu kuuluu asiaan.

Taluttaessa ori kulkee yleensä nätisti vierellä, joskin tammojen ollessa lähettyvillä kannattaa olla varuillaan. Joskus Arvi alkaa nimittäin steppailemaan ja esittämään tammoille niin korskia ja hienoa oria että. Napakka komennus ja voltille kääntäminen saa pojan kuitenkin keskittymään taluttajaansakin. Joskus ruohotupsut saattavat myös olla houkuttelevia, mutta pään saa onneksi helposti revittyä takaisin ihmisten ilmoille. Arvin kanssa onkin erittäin mukava lähteä kävelyreissuille maastoon lämpimänä kesäpäivänä tai kirpakkana pakkaspäivänä!

Ratsastaessa Arvi onkin sitten hiukan rajumpi. Poika omaa kivat askellajit, jotka ovat matkaavoittavat ja lennokkaat mutta silti mukavat istua. Ravi tosin on hiukan pompottavaa, mutta siihen tottuu pian. Arvi on hiukan kova suustaan mutta ärsyyntyy helposti jos joku repii koko ajan ohjia. Arvi on luonnostaan hiukan ylireipas, joten askellajien tempoon ja orin rauhallisuuteen kannattaa kiinnittää huomiota.

Kouluratsastus ei taida olla ihan tämän pojan laji. Arvi taitaa helpot koululiikkeet, mutta siihen se sitten jääkin. Tylsä koulutyöskentely saa Arvin helposti kyllästymään ja se ärtyy helposti jos ei jotain osaa. Kuitenkin Arvin vahvuus kouluratsastuksessa ovat nimenomaan hienot askellajit ja laukkatyöskentely. Arvin saa helposti taipumaan muotoon ja se käyttää estetreenin ansiosta hienosti takajalkojansa myös koulua väännettäessä.

Arvi näyttää vahvan luonteensa erityisesti hypättäessä, niin maastossa kuin kentälläkin. Se on valmis antamaan kaikkensa ja on reipas sekä ketterä. Arvi omaa hienon ja vahvan hyppytyylin ja kapasiteettiä löytyy vaikka muille jakaa! Erikoisesteet eivät ole pojalle ongelma, päinvastoin mitä hauskemman näköinen este, sen huolellisemmin ja paremmin Arvi sen hyppää. Ori kuitenkin kuumuu esteillä helposti, joten joskus radan hyppääminen saattaa mennä liiaksi höseltämiseksi.

Vauhti ei kuitenkaan sinänsä ole ongelma, sillä ori on vahvimmillaan radoilla, joilla saa pitää kovaa vauhtia yllä kun taas radat, joilla on vaikeampia teitä ja joilla sitä kautta on pakko välillä hidastaa, eivät ole orin mieleen. Muutenkin Arvi saattaa hermostua liiasta jarruttelusta, mutta yleensä se toimii esteradalla oikein nätisti.

Maastossa ori kulkee jälleen reippaasti, joskus liiankin reippaasti ja halukkaasti eteenpäin. Se ei ole maastossa mikään hermoheikko, mutta ei ihan pommin varmakaan. Se ei säikähtele yllättäviä lintujen pyrähdyksiä, mutta rekat ja kovaa ohi ajavat autot saavat sen joskus säikähtämään. Säikähtäessään ori ei onneksi lähde lujaa karkuun vaan jähmettyy paikoilleen ja tointuu pian. Erityisesti maastoesteet ja pirteät peltolaukat ovat tämän pojan mieleen!

Kilpailuissa Arvi esittää tavallista enemmän tammoille ja on ehkä hiukan hermostuneempi kuin yleensä. Radalle päästessään se kuitenkin rauhoittuu nopeasti ja on taas oma itsensä.

Muiden hevosten seurassa Arvi on ehdottomasti johtajatyyppiä. Se on rauhallinen, mutta kuitenkin omaa johtajaluonteet ja osaa tarvittaessa pistää muut ruotuun. Arvi syö laumastaan ensimmäisenä ja komentaa muita ahkerasti. Mikään diktaattori ori ei kuitenkaan ole ja rapsutteleekin usein kavereidensa kanssa toisiaan!

Luonne © Jenna.S

Sukutaulu

» Isälinja: Klavier - evm
» Emälinja: Arisa - evm

Suvun pituus on 1 polvea virtuaalimaailmassa! Poni löytyy myös russiarkistosta, voit tarkastella sen arkistoprofiilia täältä.

i. Klavier
YLA2
vkko, 126cm, russ
ii. Pianist, evm
vkko, 125cm, russ
iii. Pikant, evm
rnvkko, 126cm, russ
iie. Musikant, evm
rt, 124cm, russ
ie. Janvier, evm
m, 125cm, russ
iei. Neuling, evm
rt, 126cm, russ
iee. Février, evm
rn, 124cm, russ
e. Arisa
YLA2
rt, 123cm, russ
ei. Ariozo IV, evm
rt, 124cm, russ
eii. Riozo, evm
rt, 125cm, russ
eie. Annfrid, evm
rt, 123cm, russ
ee. Riza, evm
rn, 122cm, russ
eei. Hawkeye , evm
rn, 125cm, russ
eee. Risanna , evm
rn, 122cm, russ

[Näytä sukuselvitys]

Huomaathan, että jos orilla on sukuselvitys, sen saa kopioida sen omille jälkeläisille ja niiden jälkeläisille (jne) (© Russiarkisto)!

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsa Emä Status
06.06.2013t. Karkurannan AmeliaAvonlea v. Tinuoma

Arvier on käytössä jalostukseen myös ulkopuolisille. Kysy lisää lähettämällä sähköpostia, tai ottamalla yhteyttä IRC:n kautta (Marsupieni). Toivomme, että kaikki jälkeläiset rekisteröitäisiin mahdollisimman pian syntymän jälkeen, jotta mahdolliset ominaisuuspisteet voivat periytyä. Virallinen jälkeläislista löytyy rekisterisivulta. Tätä oman sivun listaa päivitetään etupäässä tallin omien kasvattien osalta.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0

Filename: ponisivut/oma_kisatulokset.php

Line Number: 2

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(http://www.virtuaalihevoset.net/?rajapinta/ominaisuudet.html?vh=VH03-028-1778): failed to open stream: no suitable wrapper could be found

Filename: ponisivut/oma_kisatulokset.php

Line Number: 2

Kilpailutulokset

Arvier kilpailee porrastetuissa, ja periyttää siten rekisteröidyille jälkeläisilleen allaolevan taulukon mukaan ominaisuuspisteitä. Tarkempaa tutustumista varten orin rekisterinumero ja rekisterisivu on VH03-028-1778.

EsteratsastusKouluratsastusKenttäratsastusValjakkoajo
Ominaisuuspisteet0 (vt. )0 (vt. )0 (vt. )0 (vt. )
Periytyvät ominaisuuspisteet*0000

* Periytyminen on laskettu sen perusteella, ettei toinen vanhempi periyttäisi ollenkaan pisteitä. Jos toinenkin vanhempi periyttää pisteitä, varsan pistesumma on suurempi.

Päiväkirjat

Ei valmennuksia.

Ei hoitotarinoita.