Etusivu Talli Ponit Kasvatus Muuta

Karkurannan Asos

24.12.2007 - 08.04.2014
Karkurannan Asos lopetettiin vanhuuden vaivojen vuoksi.


Kuva © Jenny K

Karkurannan Asos on virtuaalihevonen.

Nimi Karkurannan Asos Kutsumanimi Asos
Syntymäpäivä 24.12.2007 Ikääntyminen 84pv = 1v (nyt 58.2v)
Rotu Gotlanninruss Sukupuoli ori
Väri ruunikko Säkäkorkeus 126cm
Painotusyleispainotus Koulutustaso HeA, 80cm, vaativa valjakko
Rekisterinumero VH03-028-8737 Palkinnot
Omistaja VRL-01026, KARK4835 Kasvattaja Karkuranta, KARK4835

#204
Poni täyttää 3v 01.09.2008 ja 4v 24.11.2008

Asos on isänsä tavoin luonteeltaan kovin orimainen ja hieman raisu, se on koko ajan huutelemassa ja esittämässä ja mulkoilee pahasti muita oreja... Asos ei ole helppo poni. Se on perinyt emältään paljon peruskiltteyttä, mutta hormonit hyrräävät ja saavat pojan usein vähän riehaantumaan. Ihmisille se ei ole hyökkäävä mutat välillä se tuntuu unohtavan ympärillä olevat ihmiset kokonaan intoutuessaan..

Turvallisinta on suorittaa ponin hoitaminen sen omassa karsinassa, sillä pihalla ja käytävillä se usein järjestää pieniä "hauskoja" näytöksiä muille. Taluttaminen pelkän riimun kanssa on riskialtista puuhaa ja tarhaaminen täytyy suorittaa niin että ori on ehdottoman yksin. Jos se näkee muita hevosia, se teloo itsensä riehuessaan... Kun tilanne ja ympäristö on rauhallinen, myös Asos on. Rauhallisimmillaan se onkin ihan mukava tapaus

Asos tykkää harjaamisesta ja usein se rauhoittuu parhaiten harjatessa. Mikäli orin saa pysymään rauhallisena, sen satuloinnissa ja suitsimisessa ei ole ongelmia. Suojien laitosta se ei tykkää, ja nostelee jalkojaan mielenosoituksellisesti. Pinteleitä on turha yrittää laittaa, poni ei pysy paikallaan niin kauaa että sen saisi rullattua kunnolla.

Ratsastettaessa se näyttää kykynsä, pienen alkusähellyksen jälkeen se yleensä alkaa kuunnella ratsastajaansa ja suorittaa kauniisti vaativampiakin temppuja etenkin esteradalla. Asos innostuu esteradalla kovin helposti ja jarrujen löytäminen voi olla radan päätyttyä vaikeaa. Sillä riittää intoa ja kapasiteettia vaikka mihin! Toisaalta ratsastajan epävarmuus aiheuttaa usein kieltäytymisiä ja muuta äkäilyä.

Asos on paras kuljettaa yksinään, tai hevosautossa niin ettei sillä ole näköyhteyttä muihin. Lastauksessa ei ole ongelmia jos lastaaja pysyy rauhallisena. Kilpailupaikalla Asos on oma lukunsa, se söheltää ja pöheltää joka suuntaan ja paras tapa valmistautua kisoihin on laittaa se kuntoon sisällä kopissa tai jossain kauempana muusta hälinästä, ja hoitaa alkuverryttely jossain ihan muualla kuin lämmittelykentällä muiden seassa. Kun ori on saatu aisoihin, voi lämmittelykentälle mennä kokeilemaan, kannattaako sinä päivänä yleensä kisata ollenkaan:D

Sukutaulu

» Isälinja: Karamelli - evm
» Emälinja: Annorlunda - evm

Suvun pituus on 1 polvea virtuaalimaailmassa! Poni löytyy myös russiarkistosta, voit tarkastella sen arkistoprofiilia täältä.

i. Karamelli
vkko, 129cm, russ
ii. Villa SWE, evm
rn, russ
iii. Tuntematon ori
iie. Tuntematon tamma
ie. Blue Bird, evm
vkko, russ
iei. Tuntematon ori
iee. Tuntematon tamma
e. Annorlunda
YLA2
rn, 124cm, russ
ei. Oligarchy, evm
rn, 126cm, russ
eii. Olá, evm
rt, 126cm, russ
eie. Garcia, evm
rn, 124cm, russ
ee. Mellanmål, evm
rt, 123cm, russ
eei. Goran, evm
rn, 124cm, russ
eee. Melmoe, evm
rn, 122cm, russ

[Näytä sukuselvitys]

Huomaathan, että jos orilla on sukuselvitys, sen saa kopioida sen omille jälkeläisille ja niiden jälkeläisille (jne) (© Russiarkisto)!

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsa Emä Status
20.05.2010t. Karkurannan UsvaNebeltoisen
12.05.2013t. Karkurannan SylvanKarkurannan Suneoma

Karkurannan Asos on käytössä jalostukseen myös ulkopuolisille. Kysy lisää lähettämällä sähköpostia, tai ottamalla yhteyttä IRC:n kautta (Marsupieni). Toivomme, että kaikki jälkeläiset rekisteröitäisiin mahdollisimman pian syntymän jälkeen, jotta mahdolliset ominaisuuspisteet voivat periytyä. Virallinen jälkeläislista löytyy rekisterisivulta. Tätä oman sivun listaa päivitetään etupäässä tallin omien kasvattien osalta.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0

Filename: ponisivut/oma_kisatulokset.php

Line Number: 2

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(http://www.virtuaalihevoset.net/?rajapinta/ominaisuudet.html?vh=VH03-028-8737): failed to open stream: no suitable wrapper could be found

Filename: ponisivut/oma_kisatulokset.php

Line Number: 2

Kilpailutulokset

Karkurannan Asos kilpailee porrastetuissa, ja periyttää siten rekisteröidyille jälkeläisilleen allaolevan taulukon mukaan ominaisuuspisteitä. Tarkempaa tutustumista varten orin rekisterinumero ja rekisterisivu on VH03-028-8737.

EsteratsastusKouluratsastusKenttäratsastusValjakkoajo
Ominaisuuspisteet0 (vt. )0 (vt. )0 (vt. )0 (vt. )
Periytyvät ominaisuuspisteet*0000

* Periytyminen on laskettu sen perusteella, ettei toinen vanhempi periyttäisi ollenkaan pisteitä. Jos toinenkin vanhempi periyttää pisteitä, varsan pistesumma on suurempi.

Päiväkirjat

Ei valmennuksia.

Ei hoitotarinoita.