Etusivu Talli Ponit Kasvatus Muuta

Klavier

YLA2

17.12.2005 - 24.02.2010
Klavier lopettettiin vanhuuden vaivojen vuoksi.


Kuva © Jenny K

Klavier on virtuaalihevonen.

Nimi Klavier Kutsumanimi Klasu
Syntymäpäivä 17.12.2005 Ikääntyminen 84pv = 1v (nyt 67v)
Rotu Gotlanninruss Sukupuoli ori
Väri voikko Säkäkorkeus 126cm
Painotusyleispainotus Koulutustaso HeA, 80cm, vaativa valjakko
Rekisterinumero VH03-028-1166 Palkinnot YLA2
Omistaja VRL-01026, KARK4835 Kasvattaja evm

#95
Poni täyttää 3v 26.08.2006 ja 4v 18.11.2006

Klavier on kunnon ori, herra talossa ja naistenmies. Se osaa olla välillä hyvinkin vaativa tapaus riehuessaan talutuksessa, uhotessaan oreile ja huudellessaan tammoille. Se vaatii hyvin päättäväistä käsittelyä, sillä se ei todellakaan helposti keskity siihen mitä ihminen pyytää jos on muita hevosia ympärillä ja jos sen antaa vähänkin lepsuilla. Harjaus ja varusteiden laitto sujuu hyvin, kunhan muistaa sitoa orin kiinni. Kavioiden kanssa se osaa joskus olla jääräpää, mutta päättäväisyydellä nekin annetaan puhdistaa ihan hyvin.

Ratsuna Klasu on hyvin herkkä ja reipas. Se on rohkea ja vahva hyppääjä, ja sillä on esimerkillinen hyppytyyli. Sen askeleetkin ovat russiksi pitkät ja lennokkaat. Ratsastaessa se ei ole mikään helppo poni, vaan lähtee herkästi viemään ja pukittelemaan, jos ratsastaja ei ole tilanteen tasalla. Se kuitenkin nauttii yhteistyön tekemisestä, jos ratsastaja tietää missä mennään ja osaa näyttää sen Klasullekin. Silloin se tottelee pieniäkin apuja ja reagoi nopeasti. Se kuitenkin testailee aina välillä ratsastajaansa, ja vaatii kokoajan huomiota ja tekemistä.

Kouluradalla Klasu on ihan mukava. Pysähdykset, peruutukset ja siirtymiset hitaampiin askellajeihin ei aina osu ihan kohdalleen, mutta ei Klasulla näytä mitään koulutreenejä vastaankaan olevan. Klasu taipuu hyvin, ja laskeutuu pienen yrittämisen jälkeen hyvin muotoonkin. Siitä huolimatta Klasulla painotetaan enemmän esteradoille, jossa sen raisusta vauhdista on enemmän hyötyä. Klasu on rohkea, eikä juuri koskaan kieltäydy. Jos sen päästää menemään liian vapaasti, alkaa puomit kolista, ratsastajan on siis turha yrittää olla vain vapaamatkustajana.

Eläinlääkäri ja kengittäjä ei juurikaan tuota ongelmia Klasun kanssa. Joskus ori saattaa steppailla ja vähän sätkiä, mutta kun toimenpiteille järjestetään rauhallinen ympäristö, Klasukin rauhoittuu. Kuljetuksessa Klasu hirnuu ja meuhkaa kuin syötävä heti kun pysähdytään. Auton liikkuessa se on suht rauhallinen. Lastaus sujuu ongelmattomasti, autosta poistuminen vauhdikkaasti. Kisapaikalla Klasun selkään ei kannata kokemattomien edes yrittää. Ori on niin pörheänä kokoajan, että se vaatii paljon ennen kuin on siinä kunnossa että radalle uskaltaa mennä.

Sukutaulu

» Isälinja: - evm
» Emälinja: - evm

Orin suku ei ole virtuaalimaailmassa. Poni löytyy myös russiarkistosta, voit tarkastella sen arkistoprofiilia täältä.

i. Pianist, evm
vkko, 125cm, russ
ii. Pikant, evm
rnvkko, 126cm, russ
iii. Kanton, evm
m, 125cm, russ
iie. Pia, evm
vkko, 124cm, russ
ie. Musikant, evm
rt, 124cm, russ
iei. Komponist, evm
rt, 125cm, russ
iee. Musik, evm
rt, 123cm, russ
e. Janvier, evm
m, 125cm, russ
ei. Neuling, evm
rt, 126cm, russ
eii. Ultimatum, evm
rt, 126cm, russ
eie. Ärste, evm
rt, 124cm, russ
ee. Février, evm
rn, 124cm, russ
eei. Fécond, evm
mrn, 126cm, russ
eee. Pétillant, evm
rt, 122cm, russ

[Näytä sukuselvitys]

Huomaathan, että jos orilla on sukuselvitys, sen saa kopioida sen omille jälkeläisille ja niiden jälkeläisille (jne) (© Russiarkisto)!

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsa Emä Status
20.08.2006o. ArvierArisaoma
02.03.2008t. Karkurannan EmmiinaWinrytoisen
23.02.2010t. Karkurannan ArnikaArisaoma

Klavier on käytössä jalostukseen myös ulkopuolisille. Kysy lisää lähettämällä sähköpostia, tai ottamalla yhteyttä IRC:n kautta (Marsupieni). Toivomme, että kaikki jälkeläiset rekisteröitäisiin mahdollisimman pian syntymän jälkeen, jotta mahdolliset ominaisuuspisteet voivat periytyä. Virallinen jälkeläislista löytyy rekisterisivulta. Tätä oman sivun listaa päivitetään etupäässä tallin omien kasvattien osalta.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0

Filename: ponisivut/oma_kisatulokset.php

Line Number: 2

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(http://www.virtuaalihevoset.net/?rajapinta/ominaisuudet.html?vh=VH03-028-1166): failed to open stream: no suitable wrapper could be found

Filename: ponisivut/oma_kisatulokset.php

Line Number: 2

Kilpailutulokset

Klavier kilpailee porrastetuissa, ja periyttää siten rekisteröidyille jälkeläisilleen allaolevan taulukon mukaan ominaisuuspisteitä. Tarkempaa tutustumista varten orin rekisterinumero ja rekisterisivu on VH03-028-1166.

EsteratsastusKouluratsastusKenttäratsastusValjakkoajo
Ominaisuuspisteet0 (vt. )0 (vt. )0 (vt. )0 (vt. )
Periytyvät ominaisuuspisteet*0000

* Periytyminen on laskettu sen perusteella, ettei toinen vanhempi periyttäisi ollenkaan pisteitä. Jos toinenkin vanhempi periyttää pisteitä, varsan pistesumma on suurempi.

Päiväkirjat

Ei valmennuksia.

Ei hoitotarinoita.