Etusivu Talli Ponit Kasvatus Muuta

Nebel

25.08.2006 - 08.04.2014
Nebel lopetettiin vanhuuden vaivojen vuoksi.


Kuva © Jenny K

Nebel on virtuaalihevonen.

Nimi Nebel Kutsumanimi Nebel
Syntymäpäivä 25.08.2006 Ikääntyminen 84pv = 1v (nyt 64v)
Rotu Gotlanninruss Sukupuoli tamma
Väri ruunikko, ti Säkäkorkeus 125cm
Painotusyleispainotus Koulutustaso HeA, 80cm, vaativa valjakko
Rekisterinumero VH03-028-1760 Palkinnot
Omistaja VRL-01026, KARK4835 Kasvattaja evm

#182
Poni täyttää 3v 04.05.2007 ja 4v 27.07.2007

Nebel on.. no, sanalla sanoen TAMMA. Se omaa niin tammamaisen ja ailahtelevaisen luonteen kun vain olla ja voi. Se saattaa välillä käyttäytyä kaikin puolin kuin enkeli, eikä sen kanssa ole mitään ongelmia. Toisina päivinä se taas ei siedä ketään lähellään, laiskottelee, ei ota kuolaimia suuhunsa, ryntäilee taluttaessa, pukittelee ratsastaessa, pyörii karsinassaan.. Kaikkea mahdollista.

Silloin, kun ailahtelevan luonteen saa pysymään käsissä, on tämäkin tamma oikein taitava esteponi ja suloinen lellittävä otus. Hyvinä päivinä hoitaessa Nebel on jokaikisen tallitytön lemppariponi. Ensimmäisenä sen karsinaan astuttaessa se tulee ja tutkii taskut, hörisee pehmeästi ja pukkaa hellästi päällään. Tamma saattaa joskus hellyyden puuskassaan jopa puskea syliin jos ei muuten saa tarpeksi rapsutuksia. Huonona päivinä tamman karsinaan astuessasi näet ensimmäisenä sen takapuolen ja mahdollisesti leveän ja ilkeän näköisen irvistyksen.

Tamma antaa kuitenkin yleensä harjata itsensä kiltisti, hyvinä päivinä oikein nauttii harjauksesta. Huonoina päivinä taas kaikki harjaavat huonosti ja kutittavasti eikä mikään ole Nebelin mielestä hyvin. Kaviot nostaa normaalisti kiltisti, eikä satulan tai suitsien kanssakaan ole ongelmia. Mutta kuten sanottu, huonoina päivinä kaikki on huonosti ja kaikki menee päin mäntyä.

Ratsastaessa Nebel on yleensä kiltti ja energinen. Se ei kuitenkaan anna ratsastajalleen mitään ilmaiseksi ja on siksikin hyvin opettavainen ratsu. Huonoina päivinä tamma toisinaan vänkää kaikesta vastaan ja toisinaan vain riehuu ja pukittelee. Yleensä napakalla komentamisella ja ylivoimaisella asenteella saa tamman toimivaksi myös huonoina päivinä.

Nebel ei omista mitään ylihienoja askellajeja, mutta niissä on helppo istua ja ne ovat reippaat. Nebel on helppo saada taipuisaksi ja muotoon, kunhan muistaa olla napakka. Takajalkojaan tamma ei aina jaksaisi käyttää, mutta kunnon puolipidätteet saa takajalatkin toimimaan ja koko tamman käden ja pohkeen väliin.

Kouluratsastus ei ole Nebelin mielilajeja, mutta sopivaa pientä aivotyöskentelyä tammalle. Nebel ei vielä taivu Helpon C:n tasoisia kouluratoja pidemmälle, mutta sillä on selvästi kapasiteettiä enemmänkin ja se kehittyy koko ajan. Mikään turha poni ei ole siis kyseessä. Nebel on yhteistyöhaluinen ja oppii nopeasti.

Esteillä Nebel on erittäin osaava ja innokas. Sen yhteistyökyky vain kasvaa esteitä nähdessään. Vaikka tamma onkin luonteeltaan energinen ja hiukan villi, se ei kuumene esteillä eikä yleensä ala höseltämään turhia. Kuitenkin vauhtia löytyy tarpeen vaatiessa ja ketteryytensä ja taipuisuutensa ansiosta tamma on vahvoilla myös uusinnoissa! Tällä hetkellä tamma hyppää ratana 80cm korkuisia esteitä, mutta myös tällä puolella kapasiteettiä olisi varmasti pidemmällekin. Tamman kanssa kehitytäänkin siis koko ajan, enkä pidä yhtään mahdottomana että se joskus kilpailisi myös metrin ratoja.

Maastossa Nebel on yleensä hiukan laiskahko, joten se sopii hyvin rauhallisille maastoille tai hiukan aloittelevalle ratsastajalle. Nebel on pomminvarma maastoponi, eikä se säikähdä mitään punaisista postilaatikoista rekkoihinkaan. Nebelin kanssa voi lähteä yksinkin maastoon ilman huolen häivää. Vaikka tamma itsekin rakastaa rauhallisia maastoja, ei myöskään laukkapyrähdykset pellolla tai uimaan pulahtamiset ole sille lainkaan vastenmielistä!

Kisoissa tamma jatkaa samaa rataa. Itseasiassa se käyttäytyy täysin samallalailla kuin kotona. Liian lähelle tunkevat hevoset tosin saavat tamman ärtymään, mutta radalla Nebel loistaa aivan varmasti.

Muiden hevosten seurassa Nebel on se lauman arvojärjestyksessä keskivaiheilla oleva tammamamma joka on kaikkien kaveri mutta ei anna muiden kuitenkaan pomottaa itseään. Nebel ei pidä hännässä nuohoavista lajitovereistaan niin ratsastettaessa tai laitumellakaan, vaan potkaisee aivan varmasti. Muuten tamma käyttäytyy kiltisti hevosen kuin hevosen kanssa ja onkin usein uusien tulokkaiden tarhakaverina.

Luonne © Jenna.S

Sukutaulu

» Isälinja: Thymian - evm
» Emälinja: Winry - evm

Suvun pituus on 1 polvea virtuaalimaailmassa! Poni löytyy myös russiarkistosta, voit tarkastella sen arkistoprofiilia täältä.

i. Thymian
YLA2
rn, 126cm, russ
ii. Timjan, evm
rn, 126cm, russ
iii. Timlig, evm
rn, 125cm, russ
iie. Jalusi, evm
vkko, 126cm, russ
ie. Teletha, evm
rn, 124cm, russ
iei. Ledande, evm
m, 125cm, russ
iee. Tess, evm
rn, 123cm, russ
e. Winry
YLA3
rnvkko, 124cm, russ
ei. Alchemist, evm
vkko, 125cm, russ
eii. Edward, evm
rn, 127cm, russ
eie. Danté, evm
mvkko, 123cm, russ
ee. Isadora, evm
rn, 123cm, russ
eei. Don Alejandro, evm
rn, 127cm, russ
eee. Isabel, evm
rn, 119cm, russ

[Näytä sukuselvitys]

Huomaathan, että jos tammalla on sukuselvitys, sen saa kopioida sen omille jälkeläisille ja niiden jälkeläisille (jne) (© Russiarkisto)!

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsa Isä Status
03.01.2008o. Karkurannan QuaffleEvensans Legolastoisen
26.02.2010t. Karkurannan NeryPonisen Hexyoma
20.05.2010t. Karkurannan UsvaKarkurannan Asostoisen
28.12.2010o. Karkurannan KlausMinitroll NRLtoisen

Nebel on käytössä jalostukseen myös ulkopuolisille. Kysy lisää lähettämällä sähköpostia, tai ottamalla yhteyttä IRC:n kautta (Marsupieni). Toivomme, että kaikki jälkeläiset rekisteröitäisiin mahdollisimman pian syntymän jälkeen, jotta mahdolliset ominaisuuspisteet voivat periytyä. Virallinen jälkeläislista löytyy rekisterisivulta. Tätä oman sivun listaa päivitetään etupäässä tallin omien kasvattien osalta.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0

Filename: ponisivut/oma_kisatulokset.php

Line Number: 2

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(http://www.virtuaalihevoset.net/?rajapinta/ominaisuudet.html?vh=VH03-028-1760): failed to open stream: no suitable wrapper could be found

Filename: ponisivut/oma_kisatulokset.php

Line Number: 2

Kilpailutulokset

Nebel kilpailee porrastetuissa, ja periyttää siten rekisteröidyille jälkeläisilleen allaolevan taulukon mukaan ominaisuuspisteitä. Tarkempaa tutustumista varten tamman rekisterinumero ja rekisterisivu on VH03-028-1760.

EsteratsastusKouluratsastusKenttäratsastusValjakkoajo
Ominaisuuspisteet0 (vt. )0 (vt. )0 (vt. )0 (vt. )
Periytyvät ominaisuuspisteet*0000

* Periytyminen on laskettu sen perusteella, ettei toinen vanhempi periyttäisi ollenkaan pisteitä. Jos toinenkin vanhempi periyttää pisteitä, varsan pistesumma on suurempi.

Päiväkirjat

Ei valmennuksia.

Ei hoitotarinoita.