Etusivu Talli Ponit Kasvatus Muuta

Thymian

YLA2

20.12.2005 - 27.02.2010
Thymian lopetettiin vanhuuden vaivojen vuoksi


Kuva © Vapaita kuvia

Thymian on virtuaalihevonen.

Nimi Thymian Kutsumanimi Mika
Syntymäpäivä 20.12.2005 Ikääntyminen 84pv = 1v (nyt 67v)
Rotu Gotlanninruss Sukupuoli ori
Väri ruunikko Säkäkorkeus 126cm
Painotusyleispainotus Koulutustaso HeA, 80cm, vaativa valjakko
Rekisterinumero VH03-028-1158 Palkinnot YLA2
Omistaja VRL-01026, KARK4835 Kasvattaja evm

#122
Poni täyttää 3v 29.08.2006 ja 4v 21.11.2006

Thymian on luonteeltaan melko säyseä ja ruunamainen tapaus. Sillä on taipumusta laiskotella, ja joskus se on hyvinkin tahmea ratsastettava. Hoidettaessa se on melkoinen lössykkä. Ainoastaan joskus talutettaessa vieraiden hevosten tai kiinnostavien tammojen lähellä se saattaa esitellä orimaisiakin piirteitä. Oriksi se on kuitenkin kotioloissa todella helppo tapaus ja lähes kenen tahansa käsiteltävissä.

Hoidettaessa se suunnilleen torkkuu ja nauttii harjauksesta ja rapsuttelusta. Kavioiden puhdistus on hieman hankalaa, sillä vaikka ori nostaa kavionsa helposti, se nojaa koko kavionputsausurakan ajan puhdistajaan. Ja vaikka pieni poni onkin, niin kyllä se senverran painaa että tuntuu. Suitset menee päähän ongelmitta, mutta odotas vain kun satulavyötä aletaan kiinnittää. Ponin vatsa kasvaa silmissä ja kiristäminen onkin sitten työn ja tuskan takana. Sitten kun vyön saa ensimmäiseen reikään, poni yhtäkkiä rentoutuukin ja loppukiristys meneekin helposti. Ilmeisesti se tajuaa koska on hävinnyt pelin:D

Ratsastettaessa sen kanssa täytyy tehdä paljon töitä, että sen saa kuuliaiseksi ja herkäksi avuille. Kentällä ratsastettaessa Thymian tarvitsee päättäväisyyttä, sillä sen bravuuri on kipittää yhtäkkiä vaikka kesken laukan kentän keskelle ja ryhtyä kävelemään. Silloin raippakin irroittaa vain lähinnä pukin tai pari. Jos se tunnin aikana pääsee kerrankin juntturoimaan, sitä on hyvin vaikea saada enää uskomaan että ratsastaja on sittenkin pätevä käskemään sitä. Thymian testaa helposti ratsastajaa ja huomaa kyllä jos se voi lintsata. Kun sen saa innostumaan, ori on kuitenkin ihan mukava ratsu. Se on voimakas ja rohkea hyppääjä, ja se nauttii kovasta menosta. Maastossa poika saattaa jopa intoutua pukkilaukkaan.

Esteillä Thymian on parhaimmillaan, tosin pienimmät esteet se lähinnä ravaa yli tai pudottaa. Vasta vähän reilumman kokoisissa hypyissä se malttaa keskittyä ja nostella jalkojaan. Kouluratsastus menee ihan mukavasti, tosin usein poni muuttuu tahmeaksi löllökasaksi, jos se joutuu useampana päivänä työskentelemään vain kentällä. Maastoilusta ori tykkää, ja siellä se sitten tykittääkin täysillä. Koettakoot vaan muut pysyä perässä!

Lastaus ja kuljetus sujuvat tämän ponin kanssa ongelmitta. Kisapaikoilla Thymianin orimaiset piirteet sentään tulevat hiukan esiin, ja se innostuu jopa steppailemaan ja vähän pörhistelemään. Kisapaikalla se laiskottelee vähemmän, mutta se ei tarkoita että se keskittyisi yhtään enemmän. Siinä onkin hommaa saada sen huomio työhön, pois vieraista hevosista. Kengittäjää ja eläinlääkäriä ei vierasteta, vaikkei niistä erikoisemmin tykätäkään.

Sukutaulu

» Isälinja: - evm
» Emälinja: - evm

Orin suku ei ole virtuaalimaailmassa. Poni löytyy myös russiarkistosta, voit tarkastella sen arkistoprofiilia täältä.

i. Timjan, evm
rn, 126cm, russ
ii. Timlig, evm
rn, 125cm, russ
iii. Timberwolf, evm
m, 126cm, russ
iie. Livligt, evm
rnvkko, 124cm, russ
ie. Jalusi, evm
vkko, 126cm, russ
iei. Jakande, evm
rn, 127cm, russ
iee. Lustfärd, evm
vkko, 124cm, russ
e. Teletha, evm
rn, 124cm, russ
ei. Ledande, evm
m, 125cm, russ
eii. Danneman, evm
m, 126cm, russ
eie. Leya, evm
rn, 124cm, russ
ee. Tess, evm
rn, 123cm, russ
eei. Esmes, evm
rn, 126cm, russ
eee. Testarossa, evm
rn, 120cm, russ

[Näytä sukuselvitys]

Huomaathan, että jos orilla on sukuselvitys, sen saa kopioida sen omille jälkeläisille ja niiden jälkeläisille (jne) (© Russiarkisto)!

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsa Emä Status
25.08.2006t. NebelWinryoma
10.02.2008t. Karkurannan EricaAnnorlundatoisen
10.03.2008o. Karkurannan ResistanssiVindstillatoisen

Thymian on käytössä jalostukseen myös ulkopuolisille. Kysy lisää lähettämällä sähköpostia, tai ottamalla yhteyttä IRC:n kautta (Marsupieni). Toivomme, että kaikki jälkeläiset rekisteröitäisiin mahdollisimman pian syntymän jälkeen, jotta mahdolliset ominaisuuspisteet voivat periytyä. Virallinen jälkeläislista löytyy rekisterisivulta. Tätä oman sivun listaa päivitetään etupäässä tallin omien kasvattien osalta.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0

Filename: ponisivut/oma_kisatulokset.php

Line Number: 2

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(http://www.virtuaalihevoset.net/?rajapinta/ominaisuudet.html?vh=VH03-028-1158): failed to open stream: no suitable wrapper could be found

Filename: ponisivut/oma_kisatulokset.php

Line Number: 2

Kilpailutulokset

Thymian kilpailee porrastetuissa, ja periyttää siten rekisteröidyille jälkeläisilleen allaolevan taulukon mukaan ominaisuuspisteitä. Tarkempaa tutustumista varten orin rekisterinumero ja rekisterisivu on VH03-028-1158.

EsteratsastusKouluratsastusKenttäratsastusValjakkoajo
Ominaisuuspisteet0 (vt. )0 (vt. )0 (vt. )0 (vt. )
Periytyvät ominaisuuspisteet*0000

* Periytyminen on laskettu sen perusteella, ettei toinen vanhempi periyttäisi ollenkaan pisteitä. Jos toinenkin vanhempi periyttää pisteitä, varsan pistesumma on suurempi.

Päiväkirjat

Ei valmennuksia.

Ei hoitotarinoita.