Meneldur

KTK-II

Meneldur on virtuaalihevonen.
Meneldur är internethäst, inte riktig!

Ponin oma URL: http://karkuranta.marsupieni.net/poni/meneldur
Virallinen nimi Meneldur Rotu, sukupuoli Gotlanninruss, ori
Syntymäaika 12.08.2013 Väri ja merkit ruunikko
Säkäkorkeus 129 cm Omistaja (myös aiemmat) Karkurannan ponitalli
VH-tunnus VH14-028-0161 Kasvattaja evm
Painotus yleispainotus Koulutus HeA, 80cm, vaativa valjakko
Saavutukset KTK-II

Kuvaus

Meneldur on komea Karkurantalainen tuontiori. Se oli isokokoinen ja -liikkeinen, ja se sopii kaikenlaisille tammoille.

Sukutaulu

» Isälinja: - evm
» Emälinja: - evm
i. Melessar, evm
rn, 130cm, russ
ii. Melendil, evm
rn, 129cm, russ
iii. Elendil, evm
rn, 130cm, russ
iie. Meiu, evm
prt, 128cm, russ
ie. Esarma, evm
m, 129cm, russ
iei. Esarion, evm
rn, 128cm, russ
iee. Sarma, evm
m, 130cm, russ
e. Silmarien, evm
mvkko, 129cm, russ
ei. Valandil, evm
m, 129cm, russ
eii. Lind-Orm, evm
rn, 130cm, russ
eie. Vackrafina, evm
rn, 123cm, russ
ee. Sindarion, evm
rnvkko, 126cm, russ
eei. Flygarion, evm
vkko, 127cm, russ
eee. Sinda-Lina, evm
prnkirj, 125cm, russ
Sukustatistiikkaa [Lue lisää!]
Sukukatokerroin Kokonaiskerroin: 1
Kerroin max 5 polv. sisällä:
1
Sukusiitosprosentti Koko suvun (max polv.) prosentti: 0%

i. Ruunikko Melessar oli rakenteeltaan hieman raskastekoinen ja iso, joten se ei raviponiksi lopulta yltänyt vaikka hyvästä suvusta olikin. Se alkoi yllättäen vanhemmilla päivillään niittää upeaa menestystä kouluradoilta. e. Silmarien oli isokokoinen, mutta erittäin kaunisrakenteinen hyvin ratsutyyppinen poni. Se kilpaili kouluratsastuksessa HeA tasolla, mutta kotioloissa suoritti vaativampiakin ratoja. Se varsoi russivarsojen lisäksi useita ratsuponivarsoja.

ii. Melendil oli iso ja pitkäaskelinen raviponi. Luonteeltaan se oli vähän pahapäinen, mutta juosta se kyllä osasi. Se voitti useita arvolähtöjä uransa aikana, ja pitää monen radan poniraviennätystä nimissään yhä edelleen. ie. Esarma oli musta keskinkertainen raviponi. Se oli vähän raskastekoinen, mutta pärjäsi parhaiten pitkillä matkoilla. Tamman ennätys on ihan mukiinmenevä, vaikka sen kisastatistiikka onkin heikommanlainen. ei. Valandil oli aikansa suosituimpia jalostusoreja ratsurussipiireissä. Se kilpaili monennuoren ratsastajan kanssa kouku- ja esteradoilla, ja oli myös luonteeltaan ihan kymppi. Rakenteessa oli pientä toivomisen varaa, mutta liikkeet ja käyttöominaisuudet olivat huippulaatua. ee. Sindarion oli ratsastuskouluponi. Sen hoitaja halusi viedä sen kerran naapuritallin näyttelyihin, jossa se sai yllättäen kirkkaan ykköspalkinnon. Sen jälkeen tamma astutettiin ja kantakirjattiin, ja sen omistaja ryhtyi yllättäen russikasvattajaksi!

iii. Elendil oli kohtuumenestyvä raviponi. Se oli rakenteeltaan isokokoinen, mutta ihan korrekti. Se ei koskaan saanut huippupalkitnoja, koska samoihin aikoihin kilpaili myös eräs toinen huippuravuri, joka yleensä voitti täpärästi. Elendil periytti kuitenkin nopeampia varsoja kuin se. iie. Meiu oli kaunis punertava raviponitamma, joka hyvin alkaneen uran jälkeen siirtyi nopeasti siitokseen jalkavamman vuoksi. iei. Esarion oli valjakkoajossa jonkinverran menestynyt tumma ruunikko. Se kiersi aktiivisesti näyttelyissä saaden ihan hyviä arvosteluja. iee. Sarma oli vähän työhevostyyppinen raskastekoinen romuluinen iso ratsastuskouluponitamma.

eii. Lind-Orm oli näyttäväliikkeinen ravisukuinen poni, joka loisti valjakkoajossa. Se sai astutusluvat hyvillä arvosteluilla, mutta kuoli saman vuoden syksynä ähkyyn ehtien astua vain muutaman tamman. eie. Vackrafina oli ketterä lasten esteratsu. Sillä oli todella hyvälaatuinen laukka ja toimiva hyppytekniikka. Se ei kuitenkaan juuri kilpaillut, vaan toimi ratsastuskoulun luottoponina. eei. Flygarion oli komearakenteinen voikko ori, joka kuitenkin ruunattiin aika nuorena vaikean luonteen vuoksi. eee. Sinda-Lina oli hauskannäköinen kirjava ratsatsuskoulutamma. Sitä astutettiin voikoilla oreilla, koska toivottiin voikonkirjavaa varsaa. Sellaista ei kuitenkaan syntynyt.

Sukuselvitys © Russiarkisto, kopioitavissa tämän ponin jälkeläisille!

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsa Emä
01.04.2014o. PP's MeneldilEnna Darla
03.07.2014o. Minastir BRovfjäril
11.07.2014t. Karkurannan GuanineAdenine
16.08.2014t. Dahlgårds TindraTua SWE
29.08.2014t. DG ManaSöderbergs Malva
22.01.2015t. Karkurannan CirithPromi Caitriona
30.01.2015t. Karkurannan AureliaPromi Auriga
Ulkoasun © Veikkalay 2010, muokkaus © ? » Sivun alkuun