Veda Jackrum

Veda Jackrum on virtuaalihevonen.
Veda Jackrum är internethäst, inte riktig!

Ponin oma URL: http://karkuranta.marsupieni.net/poni/veda-jackrum
Virallinen nimi Veda Jackrum Rotu, sukupuoli Gotlanninruss, ori
Syntymäaika 04.01.2012 Väri ja merkit ruunikko
Säkäkorkeus 126 cm Omistaja (myös aiemmat) Karkurannan ponitalli
VH-tunnus VH14-028-0103 Kasvattaja Veda Skogsruss evm
Painotus yleispainotus Koulutus HeA, 80cm, vaativa valjakko
Saavutukset

Kuvaus

Veda Jackrum tuli Karkurannan siittolaan hyvin nuorena ruotsista, ja erottui heti uusien ponien joukosta äkäisimpänä. Oikealla käsittelyllä siitä kuitenkin alkoi kuoriutua hankala, muttei mahdoton, kilpahevonen ja siitosori.

Sukutaulu

» Isälinja: - evm
» Emälinja: - evm
i. Veda Redrum, evm
rn, 126cm, russ
ii. Raceruss, evm
rn, 126cm, russ
iii. Orman Raster, evm
rn, 129cm, russ
iie. Russin, evm
rn, 112cm, russ
ie. Veda Rummie, evm
rn, 125cm, russ
iei. Drooble, evm
m, 120cm, russ
iee. Kära Jammie, evm
rt, 121cm, russ
e. Veda Jackie, evm
mvkko, 123cm, russ
ei. Orman Trädjack, evm
mvkko, 124cm, russ
eii. Tarquinier, evm
rnvkko, 124cm, russ
eie. Trädfjäril, evm
m, 120cm, russ
ee. Mindre Emie, evm
rnvkkokirj, 122cm, russ
eei. Stormikken, evm
vkko, 126cm, russ
eee. Emie, evm
rtkirj, 124cm, russ
Sukustatistiikkaa [Lue lisää!]
Sukukatokerroin Kokonaiskerroin: 1
Kerroin max 5 polv. sisällä:
1
Sukusiitosprosentti Koko suvun (max polv.) prosentti: 0%

i. Veda Redrum oli temperamenttinen ori, joka huomasi heti jos sitä pelätään. Hyvän rakenteensa ja hienojen liikkeidensä vuoksi se astui pari tammaa, mutta ruunattiin sitten, ja päätyi omistajansa pojan kilparatsuksi este- ja maastoradoille. e. Veda Jackie oli erittäin tammamainen tamma, joka parhaina päivinään loisti ratsuna ja kärryjen edessä, mutta huonoimpina vietti aikaansa lähinnä kahdella jalalla tai muutoin kiukutellen. Tamma kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla, ja se voitti näyttelyt toisensa perään ennen siitokseen siirtymistään.

ii. Raceruss oli nimestään huolimatta aika vitsi raviradoilla. Vauhti ei riittänyt, ja luonne oli hankala. Ratsuna se pärjäsi esteillä ihan hyvin, vaikka selkään uskalsi päästää vain parhaat ratsastajat. ie. Veda Rummie oli arka ja varovainen tamma, joka hyppäsi hyvin mutta säikkyi vieraita esteitä ja paikkoja, ja päätyi siksi lähinnä kotiponiksi. Siitostammana se ei periyttänyt arkuuttaan eteenpäin. Se astutettiin usein temperamenttisilla oreilla, eikä yksikään sen varsoista ole mikään lapanen. ei. Orman Trädjack oli komea ori, joka kilpaili vähän joka lajissa ennen kuin löysi oman lajinsa valjakkoajon parista. Se menestyi radoilla pitkään, sai paljon jälkeläisiä ja eli vanhaksi. Se oli myös rakenteeltaan huipputasoa. ee. Mindre Emie oli hauskan näköinen, pikkutamma joka toimi perheen lasten harrasteratsuna, kunnes ostettiin Veda siittolaan siitostammaksi. Se ei ollut huippurakenteinen, mutta luonteeltaan täysi kymppi, käyttöominaisuuksiltaan todella monipuolinen, ja lisäksi erikoisen värinen.

iii. Orman Raster oli iso ja superrauhallinen ruunikko ori, joka oli suosittu sulhanen pienikokoisille tammoille. Raviponina se menestyi ensimmäiset kautensa, mutta sittemmin se tuntui kyllästyvän touhuun, eikä vauhti enää riittänyt. iie. Russin oli kaunis, pieni ja pahapäinen tamma jota alettiin varsottaa kun sillä ei luonteen puolesta oikein muuta voinut tehdä, eikä asiantuntevaa ja sopivankokoista kouluttajaa löytynyt. iei. Drooble oli temperamenttinen ori, jolla oli kotitallissaan kahjon maine, mutta joka menestyi raviradalla erittäin hyvin. Vauhtia riitti, vaikkei ori aina hallinnassa ollutkaan. iee. Kära Jammie oli arka ja hermostunut rautias. Se oli selvästi yhden ihmisen poni, eikä juuri kodin ulkopuolella käynyt. Arkuuttaan se opetti varsoilleenkin.

eii. Tarquinier oli komea ja raskastekoinen ori, joka kilpaili hieman kouluratsastuksessa. Päivätyönsä se teki kuitenkin työponina omistajansa luomupuutarhassa. eie. Trädfjäril oli nätti ratsastuskoulutamma, joka harrastusmielessä kantakirjattiin, ja pariin kertaan varsotettiinkin. eei. Stormikken kilpaili koulu- ja esteratsastuksessa menestyksekkäästi. Se oli monen nuoren ratsastajan ensimmäinen kilpaponi, mutta vaati osaavaa käsittelyä. eee. Emie sai ensimmäisen ja ainoan varsansa nuorena, ja kuoli onnettomuudessa ennen kuin se sai ratsun uraansa kunnolla alkuun.

Sukuselvitys © Russiarkisto, kopioitavissa tämän ponin jälkeläisille!

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsa Emä
05.12.2012t. Dahlgårds MadeleineMayaserana Bo
12.12.2012t. Karkurannan CatinkaVeda Carbrita
01.01.2013t. Safari KarusAnnorlunda
11.07.2014o. Karkurannan JargonPromi Auriga
11.07.2014t. Karkurannan MauraPromi Musca
29.09.2014o. Karus JackobitePromi Caitriona
27.06.2015o. Kaarnamäen JackmuirVida Amela
Ulkoasun © Veikkalay 2010, muokkaus © ? » Sivun alkuun